W dniu 20 października 2016 r. dwoje uczniów z klasy IV FŻ, kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, wzięli udział w spotkaniu inauguracyjnym projektu „Szef dla Młodych Talentów” organizowanym przez firmę Makro Cash & Carry w Warszawie.

Podczas spotkania zaprezentowane zostały założenia programu stażowego oraz cyklicznych warsztatów kulinarnych dla uczniów szkół gastronomicznych. Po części informacyjnej, zorganizowany został pokaz kulinarny z wykorzystaniem mięsa dziczyzny w gastronomii. Uczestnicy spotkania mieli okazję zobaczenia i zdegustowania trzech różnych dań przygotowanych przez kucharzy pracujących w renomowanych warszawskich restauracjach.

Uczniowie naszej szkoły zarejestrowani zostali do wzięcia udziału w serii warsztatów gastronomicznych o różnej tematyce, zwanych Mikserem Kulinarnym.

Opiekunem i pomysłodawcą zaangażowania uczniów w program firmy MAKRO jest Pani Emilia Nowak – Dziura.

 

 

button

VR